top of page

Zkrácení doby rekonvalescence po autonehodě o více než měsíc!

Dobrý den, jmenuji se Hana a je mi 33 let. Dne 23.9.2018 jsme měli s manželem a dcerkou autonehodu, při které jsem utrpěla tříštivou zlomeninu dolní části levé stehenní kosti asi 4 cm nad kolenem, sériovou zlomeninu žeber v pravé horní části a četné pohmožděniny. Zlomenina levé stehenní kosti byla řešená operací, kdy mi tuto kost zpevnily dlahou a 9 šrouby. První informace od lékařů byli, že 3 měsíce nesmím na nohu došlápnout a poté bude možné postupně nohu zatěžovat. Žebra měla být bolestivá déle než noha. Po 10 dnech v nemocnici jsem byla propuštěna domů. Po mém návratu domů to nebylo vůbec jednoduché. Byla jsem závislá na péči své rodiny. Dojít si na toaletu o berlích byl nadlidský výkon, vstát z postele byla pro mě záležitost na několik minut. Žebra byla velmi bolestivá a citlivá na jakýkoli pohyb. Když mi zavolala p. Andrea Březinová se kterou se již nějaký čas známe, že by mi ráda pomohla v mém uzdravení pomocí Bemra, byla jsem ráda.

Dva týdny po autonehodě jsem začala brát kvalitní přírodní doplňky stravy jako je vápník, hořčík, antioxidanty a tablety na podporu regenerace a hojení pojivových tkání vše pro vrcholové sportovce v maximálních dávkách a k tomu používání Bemra 2x denně jak lokálního pásu, tak matrace.

První dny jsem žádné velké změny nepozorovala, ale již po 2 týdnech jsem nevěděla, že byla žebra zlomená, mohla jsem pochovat své malé děti, položit si je na hrudník, vstát bez bolesti a lépe chodit o berlích. V té době jsem také zkusila o berlích došlap na plnou plosku nohy do té doby jsem pouze používala špičku. K mému překvapení noha nebolela a byla schopná celkem dobře fungovat.

12.11.2018 jsem byla na kontrole na ortopedii ve Vojenské nemocnici v Praze, kde mi dělali kontrolní rentgeny jak levé nohy tak žeber. Pan doktor byl velmi překvapen, že žebra byla srostlá, noha vypadala na tu hrůzu skvěle. Co ho ovšem nejvíce překvapilo bylo to, že nepožaduji žádná analgetika a žádná již neberu, protože jsem bolestmi netrpěla. Jediné co nevěděl a já mu to ani neřekla, bylo to, že na noze mám již větší zátěž, než oni chtěli. V té době jsem již chodila pravidelně ven, při sprchování jsem se o nohu plně opíral a zkoušela jsem pár kroků bez berlí. Bála jsem se, že na rentgenu uvidí nějaké posuny šroubů nebo něco podobného, ale vše v naprostém pořádku. Bohužel mi nikdo při mém propuštění domů neřekl, že mohu hýbat kolenem a bylo by ho potřeba rozcvičit. Takže mé koleno po 6 týdnech bylo zcela zatuhlé a ohnula jsem ho max. do 30 stupňů. Začala jsem tedy s rehabilitací a již po jednom týdnu v kombinaci s Bemer terapií jsem byla na 90 stupních. Berle jsem vyměnila za fr. hole a trénuji chůzi o jedné a bez holí. Nemám problém chodit po schodech. Po celou dobu používám Bemer a doplňky stravy. Bemer mi mimo jiné pomáhá k většímu uvolnění kolene a tedy i k snadnější rehabilitaci. Jsem přesvědčená o tom, že díky Bemeru se má léčba zkrátila minimálně o jeden měsíc což pro mě jako mámu dvou dětí dcery 2 roky a syna 4,5 let je důležité.

Dnes jsem již schopná se o sebe ve spoustě věcí postarat sama a o děti také.

Za mě vřele doporučuji Bemer, je to velký pomocník na cestě k úplnému uzdravení. Jsem Andree vděčná za možnost používat Bemer a tím se dříve uzdravit a vrátit se zpět do života. Hana

Děkuji Hance za důvěru v této velmi těžké situaci. Hanka byla propuštěna z nemocnice 3.10.2018. Byla závislá na pomoci svých rodičů, propustili ji v podstatě jako ležícího pacienta. Bemer začala používat od 6.10.2018 cca 2,5 měsíce. Prognoza zněla, koncem prosince bude moci začít zatěžovat nohu a rehabilitovat. Hanka projevila neuvěřitelnou vůli a chuť vrátit se zpět do role maminky a manželky. Její vůle, kvalitní adaptogeny a Bemer sehráli společně obrovskou roli a výsledkem je, že její zdravotní stav byl již 12.11.18 k údivu lékařů stabilizován a veškeré zlomeniny zcela zhojené. Je mi ctí a potěšením, že Bemer i v takto těžkých životních situacích pomáhá. Andrea Březinová

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Sledujte mne
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
Vyhledávání
Archiv

 Nature by Andy

 - voňavá cesta ke zdraví
bottom of page