top of page

Cistus Incanus - růže středomoří










Divoce rostoucí keř, který krásně kvete a dorůstá do výšky až 1 metru. Významný je pro svůj obsah polyfenolů. Polyfenoly snižují schopnost pronikání virů do buňky, a to i u virů s velmi vysokou virulencí (tzn. typů virů, které do buňky pronikají a také se v ní množí, příkladem mohou být bakterie chlamydie pneumonie chovající se jako viry, které napadají a množí se uvnitř buněk). Tvoří ochranný antivirový štít. Polyfenoly obecně působí jako silné antioxidanty a patří k nejúčinnějším látkám působícím proti volným radikálům. Volné radikály pokud jsou přítomné dlouhodobě ničí a poškozují zdravé buňky. Přítomnost antioxidantů je pro naše tělo zásadní. Chrání buňky před destrukcí a pomáhají vyhýbat se chorobám jako je rakovina či onemocnění srdce.

Nejnovější vědecké studie probíhají v současné době v Německu. Tyto studie provádí Centrum pro molekulární virologii university v Muensteru a renomovaný Friedrich-Loefler-Institut.

V chřipkovém období je Cistus Incanus trefou do černého. Zvyšuje obranyschopnost organismu. Je k dostání ve formě kapslí, chutného čaje i spreje. Zajímá Vás více informací? Volejte nebo pište.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Sledujte mne
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
Vyhledávání
Archiv

 Nature by Andy

 - voňavá cesta ke zdraví
bottom of page